Academia de creativitate pentru copii

Baghetele fermecate ne deschid o lume de poveste!

Leave a comment

Baghetele care aduc iarna

În mai puțin de o săptămână, iarna se va instala în adevăratul sens al cuvântului! Prognoza meteo este garantată de faptul că juniorii vor asambla baghete magice, care cheamă zăpada și instaurează atmosfera Crăciunului!

Iată detalii despre atelierul de creativitate „Baghetele care aduc iarna”, ce se va desfășura luni, 15 decembrie, la Academia de Creativitate, în cadrul evenimentului Joc și Imaginație.

Copiii vor confecționa baghete colorate, pornind de la bulgări din polistiren, pe care îi vor decora, în spiritul iernii, cu mult sclipici și raze metalizate. Varietatea de culori și texturi pe care atelierul o pune la dispoziția micuților, le stimulează imaginația și îi introduce în lumea jocului. 

Grupe de vârstă

grupa mică: copii cu vârsta între 4-6 ani (accent pe asamblaj, pe recompunerea formelor și joc asociat)
Durata atelierului: 17.00-17.45

grupa mare: copii cu vârsta între 6-8 ani (accent pe semnificație, influența culorilor și a texturilor asupra obiectului, relația culoare-formă-mesaj)
Durata atelierului: 17.45-18.30

La finalul atelierului, fiecare copil va obține propria baghetă magică, ce îl va transpune într-o lume a poveștilor și a fanteziei. Invităm părinții să continue jocul magiei Crăciunului și să le stimuleze imaginația micuților, întrebându-i cum vizualizează procesul prin care pot aduce iarna și ce cred că se va întâmpla în perioada care urmează. Încurajându-i să povestească, să picteze sau să cânte despre perspectiva pe care o au asupra iernii și a Crăciunului, adulții pot contribui în mod activ la exersarea creativității copiilor.

Atelierul va fi susținut de Alina Tudor, artist și manager programe Academia de Creativitate, pe care cei mici o întâlnesc la playgroup și la cursurile de pictură și modelaj. 

Participarea la atelierul „Baghetele care aduc iarna” este gratuită și se face pe bază de înscriere la adresa inscriere@feelsmart.ro. Termenul limită de aplicare este duminică, 14 decembrie. Activitatea se va desfășura la sediul Academiei de Creativitate, str. Caragea Ioan Vodă nr. 2, București.

Vă lăsăm în compania câtorva imagini de la petrecerea aniversară a prințesei Elsa (Ilinca), în urmă cu ceva timp, când am confecționat baghete asemănătoare, care au adus cu succes iarna în Regatul Înghețat :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s