Academia de creativitate pentru copii

Despre influenta activitatilor creative in dezvoltarea copiilor

1 Comment

activitati-creative-copii

Dragi mamici, dar si tatici,

Am gasit un articol tare interesant pe qbebe.ro legat de dezvoltarea copiilor nostri prin activitati artistice. Nu de putine ori, mergem cu prichindelul nostru la activitati extracuriculare pentru a capata si noi putin timp liber. Insa, dragi mamici, trebuie sa vedem dincolo de aceasta motivatie si sa realizam ca jocul si mai ales arta, si aici ma refer la activitati picturale, de modelaj, de colaj au un rol esential in dezvoltarea emotional-cognitiva a copilului nostru.

Tot din articol aflam ca prin arta, copiii exteriorizeaza in mod creativ trairi adanc inradacinate in sufletul lor. Mai mult decat atat, cei mici devin mai increzatori in fortele proprii, comunica si relationeaza mai bine cu cei din jur si, incet, incet se descopera pe ei insisi, ceea ce le place, spre ce au inclinari, ceea ce poate fi slefuit si perfectionat pe viitor.

Autoarea articolului ne informeaza cu privire la o cercetare care a demonstrat ca acei copii care au practicat activitati creative in copilarie capata o maturitate mai asumata, au o viteza de reactie mai buna si asta deoarece creierul functioneaza mai repede si capata trasaturi importante pentru dezvoltarea lor: independenta, motivatie, cooperare, respect, responsabilitate si devin mai bine structurati pe dinauntru.

De ce va spun toate astea? Pentru ca intr-adevar, la Academia de creativitate  veti gasi intotdeuna usile deschise pentru copiii dumneavoastra si vom urmari cu drag si spor ca micutii sa plece cu experiente placute, cu aptitudini noi, cu multa voiosie si dezinvoltura. Aici, copiii dumneavostra vor putea participa la unul sau mai multe dintre cursurile noastre, iar, daca doriti, puteti participa alaturi de ei la sesiunile de playgroup.

Cu drag,

Echipa feel smART 

One thought on “Despre influenta activitatilor creative in dezvoltarea copiilor

  1. Pingback: Lansarea programului “Fii creativ!” | Academia de creativitate pentru copii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s